Extern nieuws


Op deze pagina vind je links naar inspirerende externe nieuwsbronnen over vernieuwend onderwijs:

* Een mooi artikel over onze jongeren in de pandemie. "Een dikke middelvinger? Een contextuele handreiking bij het omgaan met onze leerlingen in een pandemie". Door Henk ter Haar en Ivo Mijland. lees het artikel hier.

* 5 leerlingen van onze school speelden mee in een theatervoorstelling 'Laat me stilstaan', samen met 5 leerlingen uit België. Op 26 en 27 augustus 2019 waren de voorstellingen bij festival Cultura Nova (in onze eigen gymzaal). lees meer.

* Vanuit de pilot Tuupisch Cultuur, hebben 5 leerlingen van de Vrijschool Parkstad meegewerkt aan een pilot van het team "Podcast & Verhalen". De podcast: "TAALent" over de eerste schooldag op de Vrijeschool Parkstad. Deze is hier te beluisteren.

* Het onderwijs dreigt zijn doel en relevantie te verliezen?

Dit artikel gaat over de vernieuwing van het onderwijs. In dit artikel in 'De groene Amsterdammer', pleit men voor: meer aandacht en waardering voor ‘zachtere’ competenties, zoals aanpassingsvermogen, creativiteit, volharding, empathie. Een link naar het artikel vind je hier.

* Weg achter het scherm

Dit artikel in "De Groene Amsterdammer' gaat over de Waldorf School in Silicon Valley. Hun missie: is het opleiden van zelfdenkende, creatieve probleemoplossers. Met een minimum gebruik van de juist in die contreien ontwikkelde technologie. Er wordt gesteld dat rust en vrije tijd (in de natuur) het goud is van de (nabije) toekomst! Een link naar het artikel vind je hier.

Deel dit bericht