Binnenkort te zien


* Project Transformatie - de nieuwe generatie

Als Vrijeschool Parkstad zoeken wij actief de verbinding met de buitenwereld en met name met kunst en cultuur in de omgeving van onze school.

Voor de klassen 8 starten wij in februari 2019 een cultuurproject. Om dit project tot een succes te maken zijn wij een samenwerking aangegaan met kunstenaars uit de omgeving, met Schunck* en Pit Cultuureducatie Limburg. Ook de Gemeente Heerlen ondersteunt ons hierbij.

Op donderdag 10 januari 2019 was de kickoff van dit project.

In maart gaan we naar de voorstelling 'Doorgrond' van Nina Willems in Schunck* en bezoeken we de Expositie van de New Yorkse streetart kunstenaar Basquiat. Ook gaan we bewoners rondom de school interviewen om hen te vragen wat hun verhaal over Heerlen is.

Op maandag 11 en donderdag 14 maart maken we een geluidswandeling door Heerlen, onder de leiding van Mike Kramer, met mooie historische feiten en hedendaagse geluiden.

Op dinsdag 26 februari startten we met workshops in 5 kunstdisciplines:

Muziek door Brendan Gijzen, songwriting door Juul de Bruin, beeldend door (streetart)kunstenaar Gregor Wintgens, writing & performance door Amber-Helena Reisig (voormalig stadsdichter van Heerlen) en urban dance door Ricardo Hernandez.

Zij begeleiden de leerlingen in het vertellen van hún verhaal over Heerlen in deze kunstdisciplines.

We houden jullie op de hoogte over ons project.

* 27 maart - ouderacademie met een voordracht van Marcel Seelen over de 4-temperamentenleer. De uitnodiging vind je hier.

* 30 maart - manifestatie samen met Freie Waldorfschule Aachen in de aula Karolina. De uitnodiging vind je hier.

Deel dit bericht