Voorstelling klas 9


Tijdstip: 13:00 - 15:00
Locatie: Foyer Parkstad Limburg Theater

Voorstelling van klas 9 van de Vrijeschool Parkstad:

fotografie en dichtkunst over het thema onvoltooid verledentijd!

Entree is gratis. Kom je ook?

Ter inspiratie:

Maandagochtend 27 augustus. Workshop Theaterfotografie van Luc Lodder aan de leerlingen van klas 9 van de Vrijeschool Parkstad. Het thema is TIJD. We lopen langs prachtige grote foto’s. Deze expositie is te zien in het Parkstad Limburg Theater. Timing is ontzettend belangrijk bij fotografie. Wil je een moment ‘bevriezen’, dan wacht je volgens fotograaf Cartier-Bresson op ‘le moment décisif’ (het beslissende moment). De foto’s van Luc laten het ‘moment suprême’ van eerdere edities van Cultura Nova zien.

Gebruik je juist een lange sluitertijd, dan kun je de beweging vastleggen. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij het fotograferen van sporters. De leerlingen experimenteren zelf met deze technieken en hun meegebrachte camera’s. Een duo gebruikt de ‘zaklamp-app’ van hun telefoon om met een lange sluitertijd de beweging van het licht in de tijd vast te leggen. Anderen laten zien dat een foto maken van een medeleerling die van een verhoging springt een grappig effect geeft. Geen enkele foto is mislukt, ook al is hij bewogen. Als jij vindt dat de foto jouw bedoeling weergeeft, dan is hij goed, zegt Luc. Jij bepaalt!

Maar natuurlijk kun je met fotografie ook een verhaal vertellen. Twee uitersten in de tijd die je kunt fotograferen zijn verlies en verlangen. De dood van een huisdier kun je vangen in het lege konijnenhok. Het verlangen naar iets, doordat je in een etalage staart naar die nieuwe i-phone. Gregory Crewdson was hier meester in. Soms werkt hij maanden aan één foto door een verhaal in scene te zetten. Zo lang hebben onze fotografen in spé niet. Want aanstaande vrijdag is de expositie al. Vanavond om 19.30 uur gaat de hele groep naar de voorstelling van Els Roobroeck: ‘Pleidooi voor de TIJD’, om nóg meer inspiratie op te doen. En dan op zoek naar het perfecte moment…

Wil je zien wat het resultaat is geworden? Kom dan op vrijdagmiddag 31 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur naar de foyer van het Parkstad Limburg Theater. De voorstelling van de leerlingen van de klas 9 van de Vrijeschool Parkstad is dan te zien en te beleven!