Po kunst en cultuur

Thema: conceptuele kunst.

Conceptuele dans: wat is dans? Is dans een ophoping van bewegingen? Wat zijn bewegingen? Kunnen alle bewegingen ook een dans worden? Hoe transformeer je dagelijkse bewegingen die we vanzelfsprekend vinden (kleren aandoen, tandenpoetsen, tas inpakken) in een dans? Wat is de relatie van bewegingen en ruimte?

Mami Izumi, een Japanse hedendaagse en conceptuele danseres, heeft de leerlingen van klas 9A laten nadenken en ervaren wat deze vragen kunnen betekenen. Ze is ook leraar dans in o.a. het departement architectuur van de kunstacademie in Maastricht. Daar leert ze studenten architectuur hoe ze ruimte kunnen ervaren door dans. Verder heeft ze veel (educatieve) projecten en optredens, zoals Cultura Nova, Fashion Clash, etc.

Het was fantastisch om haar bij ons te hebben. De leerlingen moesten uit hun comfort zone gaan en misschien was het niet in de smaak van iedereen, maar ze hebben het wel gedaan! Alles was door de leerlingen zelf bedacht en in elkaar gezet. Zelfs de muziek was een creatie van Jef (klas 10). Ik ben heel trots op klas 9A dat ze dit hebben gedurfd. Ze hebben een goed samenwerkingsvermogen, creativiteit, doorzettingsvermogen en leiderschap getoond. Super gedaan!

Isabelle Numan (docent)

Bekijk ook eens