Als ouders van 2 kersverse 7e- klas leerlingen hebben wij ons voor het eerst ingeschreven voor de ouderacademie. Benieuwd als we zijn naar de achterliggende gedachte achter het periodeonderwijs, waar wij in de eerste 3 maanden al veel, veelal enthousiaste, verhalen over hebben gehoord.

“De kracht van het periode onderwijs”, door Wanda Kasbergen, voormalig rector van het Karel de Grote College in Nijmegen. Ze start met een persoonlijke inleiding waarbij zij op een kleurrijke manier over haar eigen ervaringen met het vrijeschoolonderwijs vertelt. Haar enthousiasme en humor maken dat we meteen betrokken zijn. Zoals ze zelf zegt; “je moet kinderen met behulp van een goede “warming up” aan het begin van een les in het vak brengen en meenemen”. Hiervan geeft ze vervolgens voor de aanwezige docenten een aantal inspirerende voorbeelden.

Daarna volgt op een uitermate gepassioneerde, verhalende en verhelderende manier haar uitleg over hoe het periode onderwijs in de opeenvolgende klassen van de bovenbouw vormgegeven wordt. De 1,5 uur zijn voorbij gevlogen. Jammer dat wij onze eigen schoolperiode helaas niet over kunnen doen maar dankbaar dat onze kinderen wel op deze manier mogen gaan ontdekken wie ze willen zijn in deze mooie wereld!

Karin Collard (ouder)