We zijn blij dat we jullie weer konden ontmoeten!

Op dinsdag 2 juni gingen de deuren van de Vrijeschool Parkstad weer open voor de leerlingen. Alles ziet er anders uit. De fietsenstalling kan niet gebruikt worden, overal zijn rood/witte afzetlinten gespannen, stickers geplakt, posters opgehangen en deuren open gezet. Desinfecterende handgel en spray staat overal waar je kijken kunt. In een rijtje, op anderhalve meter afstand, lopen leerlingen in ganzenpas achter elkaar aan naar de klaslokalen. Die zijn anders ingericht. Er is maar een halve klas tegelijk aanwezig. De meeste leerlingen zijn wel blij om elkaar weer te zien en live te spreken. Al vinden sommigen het jammer dat er niet geknuffeld mag worden.

Deze eerste week staat voor de eerste drie leerjaren in het teken van ontmoeten, verhalen delen en creatief bezig zijn met elkaar. Ook de bovenbouw heeft een aangepast lesrooster. Volgende week is er voor iedereen weer een combinatie van fysieke lessen op school en videolessen thuis.

Wat vonden de docenten en leerlingen van de opstart?

Docent Donny: “Eindelijk werd de afstand doorbroken en konden we elkaar weer op school ontmoeten. In de eerste week hebben we veel verhalen met elkaar gedeeld. Die verhalen waren een mooie inspiratiebron om ‘tot de verbeelding sprekende’ kunstwerken te maken.”

Julie (9B) “Ik vind de overgang van alleen maar thuis zitten en werken naar weer naar school gaan goed uitgevoerd bij ons op school. We hebben rustig kunnen opstarten en kunnen bijpraten. Ze hebben rekening gehouden met de leerlingen en dit op een realistische manier uitgevoerd.”

Tess (8A) “Ik vind het supergoed hoe de docenten het doen en ze letten er echt goed op, ook met de handgel. De creatieve opdracht was een superleuk idee en ik hoop dat we ook uiteindelijk verder gaan met dat onderwerp, Corona. De rellen in Amerika vind ik ook een interessant onderwerp.”

Docent Jeroen: “Het is een leuke prettige week geweest om op deze manier op te starten. Leerlingen komen weer in contact met elkaar en wij docenten ook. Leerlingen zijn met veel creativiteit aan de slag gegaan om een werkstuk te maken waar ze blij van worden of positieve energie van krijgen. Terugkijkend, een geslaagde week en elkaar “opnieuw” ontmoeten is zeker gelukt.”

Bekijk ook eens