Project Transformatie II

Bezoek tentoonstelling DepARTment Store en workshops hip-hop en Beebots

Op 26 november bezocht een gedeelte van klas 8A en 8B de tentoonstelling DepARTment Store in SCHUNCK. We kregen een rondleiding van Kiki. Ze prikkelde onze verbeelding door steeds vragen te stellen. Welk schilderij viel meteen op? Wat vind je van het kleurgebruik? Wat denk je dat de kunstenaar wil zeggen met dit kunstwerk? Waar denk je dat het van gemaakt is? Waarom zou ze het gezicht zwart geschilderd hebben? En meer van dit soort vragen, waardoor de leerlingen ánders naar de kunst gingen kijken.

De andere groep begon aan een workshop hip-hop van docent Joey van HFC Dance studio, waarbij de kunst in de tentoonstelling als basis diende. Verschillende stijlen werden kort uitgelegd en de danspasjes aangeleerd. Dat was nog niet zo gemakkelijk. Maar na even oefenen zag het er bij sommigen heel cool uit!

Op 17 december was de tweede groep aan de beurt. Ook zij kregen een rondleiding van Kiki of Simoon, langs 75 jaar kunstwerken uit de SCHUNCK-collectie. De patronen in de vitrine van Christie van der Haak bekeken we als inspiratie voor de workshop die op school volgde.

De workshop Beebots was daarna op school in het tekenlokaal. Workshopdocent Eddy Thonon had 14 kleine robotjes bij zich en legde aan de leerlingen uit hoe je deze kunt programmeren. In tweetallen experimenteerden ze hiermee. Door een potlood aan het robotje te bevestigen, ontstaan er lijnen op het papier, zonder zelf te tekenen. Zo kon je er mooie patronen mee maken. Later konden de lijnen met stiften overgetrokken en de vlakken met verf ingekleurd worden. Bekijk de prachtige resultaten bij foto's.

Bekijk ook eens