Vijf leerlingen van de Vrijeschool Parkstad en vijf uit Tongeren hebben onder de leiding van regisseur Els Roobroeck (COVAR) de voorstelling LAAT ME STILSTAAN gemaakt voor Festival MoMeNT in Tongeren en Festival Cultura Nova in Heerlen.

Op maandag 26 augustus was de eerste schoolvoorstelling in de gymzaal van de Vrijeschool Parkstad. 140 leerlingen van het Bernardinus College en het Grotius College bezochten de voorstelling en deden mee aan een nabespreking.

's Avonds was er een vrije voorstelling. Omdat het heerlijk weer was, konden de enthousiaste en ontroerde bezoekers onder het genot van een drankje met elkaar buiten napraten.

Op dinsdag 27 augustus konden onze eigen leerlingen zien waar hun klasgenoten het afgelopen half jaar mee bezig waren geweest.

Er stond een mooie recensie in de theaterkrant. Bekijk deze hier. Hier staat ook beschreven waar de voorstelling over gaat.

Luc Lodder maakte een serie met prachtige foto's. Zie meer foto's op de website van Cultura Nova. Oud-leerlingen van onze school, Vera Henning, maakte ook foto's namens het Vista College (voorheen Arcus). zie hieronder. Deze zijn ook te bekijken via voorgaande link (laatste twee pagina's).

Het Vista College filmde een interview met regisseur Els Roobroeck en één van de spelers. Bekijk het filmpje hier.

Bekijk ook eens